top of page
  • Mustafapaşa 20Km

Uçhisar


Uçhisar Kalesi, aslında birbirine yakın iki dev peribacasından oluşuyor. Yöre halkı büyüğünü “Ağanın Kalesi”, kü­çüğüne “Çavuşun Kalesi” olarak adlandırmış. Kale güneyden 50 metreyi, kuzeyde vadi tarafından ise 100 metreyi aşan bir yüksekliğe sahip.

Uçhisar, doğanın mucizesi Kapadokya‘nın en güzel panoramik seyrinin yapıldığı tepe çevresine kurulu. Perslerin Kral Yolu ve Selçukluların İpek Yolu üzerine kurulmuş Uçhisar, bölgenin en stratejik noktası.

güvercinlik vadisi bu kadar çok ziyaretçi çekmesinin temel nedeni olarak karşımıza, Uçhisar’a ve Uçhisar Kalesine yakın olmasının yanı sıra aynı zamanda vadinin iç kısmına girmeden de vadi hakkında keşif yapma imkanına ulaşıyor olmanızdır.

Bu vadi, bölgenin önemli geçim kaynaklarından bir tanesi olan bağcılığın can damarını oluşturmaktadır. Özellikle yöre halkı bu vadide beslenen güvercinlerin gübresini kullanarak üzüm başta olmak üzere tarımda kullanırlardı. Hıristiyan halk ise, Güvercinlik vadisinde bulunan Güvercin yumurtaları ile fresk yapımında gerekli olan alçının oluşturulmasını sağlardı. Yoğun güvercin popülasyonunun oluşması durumunda da etinden faydalanıldığı bilinmektedir.


14 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page